Veel gestelde vragen

Veel Gestelde Vragen


 

  • Hoeveel sessies zijn er nodig om geholpen te worden?

Het aantal sessies varieert van persoon tot persoon.  Vaak is er na 1 sessie al een verandering merkbaar. Per sessie kan  maar aan 1 probleem of gewoonte gewerkt worden.


  • Hoe voelt het om onder hypnose te zijn?

Onder hypnose zijn voelt voor iedereen anders.  Sommige mensen ervaren diepe ontspanning en gevoel van totale rust.  Anderen merken niet veel verschil, maar voelen wel algehele ontspanning. Het is belangrijk om te begrijpen dat er geen goed of fout antwoord is, het hangt af van hoe jij persoonlijk reageert op hypnose.  Sommigen vergelijken het met een diepe meditatieve toestand of gewoon rustig zitten met de ogen gesloten.


  • Ga ik me na de sessie alles herinneren?

Ja hoor, je kan alles horen wat tijdens de sessie wordt gezegd.


  • Is hypnose gevaarlijk?

Hypnose is helemaal niet gevaarlijk als het door een erkent hypnotiseur gedaan wordt.


  • Kan ik in hypnose blijven hangen?

Je komt steeds vanzelf en op jouw tempo uit hypnose wanneer ik je niet meer begeleid.


  • Kan iedereen in hypnose gaan?

Iedereen kan gehypnotiseerd worden als hij of zij dat wil. Kan je een leuke vakantie terug herinneren, de bergen terug voor je ogen brengen of weet je nog hoe ze eruit zagen,…dan komt het zeker in orde.


  • Hoe lang duurt een sessie?

Min 90 min, maar je kan er voor kiezen om een langere sessie te boeken.

  • Hoeveel sessies heb ik nodig om een probleem op te lossen?

Dat is vooraf moeilijk te zeggen, 2 à 3 sessies raad ik zeker aan. Maar je voelt zelf wel aan wanneer je meerdere sessie wil. Per sessie kan er aan 1 probleem of gewoonte worden gewerkt. Heb je meerdere onderwerpen waar je verandering in wenst, dan heb je ook meerdere sessies nodig.


  • Als je met mijn kind werkt, mag ik er dan bij blijven?

Nee, je mag niet bij je kind blijven maar wel in de ruimte ernaast.  Daarom wil ik eerst vertrouwen bij je kind bekomen door de eerste sessie kennis te maken.  Eerst met jou erbij een gesprekje, daarna ga ik met je kind naar de plaats waar we de volgende sessie aan de slag gaan. Bij kinderen kom ik steeds aan huis en gebeuren de sessies in hun vertrouwde omgeving. 


  • Zal ik onder hypnose dingen doen die ik niet wil doen?

Je gaat nooit dingen doen of zeggen die je niet wil zeggen of doen.


  • Wat kan ik doen om me voor te bereiden op een hypnosesessie?

Je hoeft niets te doen om je voor te bereiden, tijdens de sessies gaan we samen aan de slag.


  • Val ik bewusteloos tijdens hypnose?

Nee hoor, je valt helemaal niet bewusteloos.


  • Is hypnose zoiets als slaap?

Nee, juist niet.  Sommige mensen voelen zelfs niet dat ze in hypnose zijn. Je kan zelfs gewoon je ogen openen, praten, lachen, lopen,…hypnose betekent dat je in een andere staat van bewustzijn bent.  In deze staat is het mogelijk om  (als je het toestaat) bij informatie te komen die je bewust niet meer weet.  Ook sta je in deze staat open voor informatie en nieuwe suggesties die jou kunnen helen op zeer diep niveau in jouw lichaam.


  • Ik wil specifiek weten in welke levens ik heb geleefd, kan dat?

Nee, helemaal niet.  Velen van ons hebben al veel levens geleefd maar we vragen aan het hogere zelf dat leven te laten zien dat relevant is om nu aan te werken.


  • Hoe werkt holistische hypnose?

Ik breng je geleidelijk, luisterend naar mijn stem, in een ‘trance’ staat.  Jouw hersengolven zullen dan gelijk zijn aan de staat waarin je verkeerd wanneer je bijna in slaap valt, de thetagolven staat.  Dit is een diepe vorm van hypnose waarin het mogelijk is te communiceren met het hogere zelf en naar vorige levens te gaan.

Je kan het hogere zelf (een zekere wijsheid) om heling vragen wat dikwijls leidt tot het oplossen van lichamelijke klachten. Het hogere bewustzijn heeft alle kennis over jouw levens. Sommige klachten kunnen verklaart worden door blokkades in dit leven.  Ook kan het zijn dat er gezondheidsklachten kunnen zijn die terug linken naar een vorig leven. In veel gevallen lost het hogere zelf ter plekke het gezondheidsprobleem op en dit op fysiek, mentaal en spiritueel vlak.


  • Kan hypnose soms niet helpen?

Soms kunnen factoren het gewenste resultaat saboteren. Vb. wanneer er een overtuiging aanwezig is dat het toch niet zal lukken.  Soms is er angst aanwezig om de verandering toe te laten want je moet uit je comfortzone komen om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Er kan dan angst zijn voor het onbekende, angst om te falen.  Een andere factor kan zijn, te snel opgeven, ontmoedigd raken of in een negatieve omgeving vertoeven waar mensen je ontmoedigen of kritisch zijn, dat kan demotiverend werken om succes te behalen. Maar dan kunnen we apart aan deze blokkades werken zodat er toch nog succes kan worden behaald.